Sandwichkoekjes met jam

Receptvideo

- 02:49 min.

Niet één, maar twee koekjes tegelijk bij de koffie. Door de uitsparing in de bovenkant krijg je een voorproefje van de vulling: lekker!

In de mix
Zeef 350 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, een halve eetlepel 5 spices en een halve theelepel zout boven een kom. Doe 250 gram boter en 175 gram fijne kristalsuiker in een andere kom en mix met een mixer in 5 minuten luchtig en romig.

Kneed het deeg
Mix 1 ei en1 theelepel vanillearoma erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Leg ingepakt in vershoudfolie 2 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Koekjes bakken
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zo dun mogelijke lap van ongeveer 3 milliliter. Steek er met de vierkante uitsteekvorm koekjes uit. Leg alle koekjes met steeds 2 centimeter afstand ertussen op verschillende met bakpapier beklede bakplaten. Steek uit de helft van de koekjes met de kleinere uitsteekvormen een sterretje, bloemetje of hartje. Bak de koekjes op de bakplaten ongeveer 10 minuten onder elkaar in het midden van de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten van plaats.

Met frambozenjam
De koekjes zijn klaar als ze aan de randen goudbruin beginnen te kleuren. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en nog 1 uur op een rooster. Bestrijk de dichte koekjes met een laagje frambozenjam. Duw er een koekje met een uitgestoken vormpje bovenop. Bestrooi de sandwichkoekjes met een dun laagje poedersuiker.