Ro­mi­ge ro­de cur­ry met var­kens­reep­jes

Receptvideo - 03:00 min.

Door de groenten in delen te bakken, blijft de wok goed heet en de groenten lekker knapperig.

Paprika & komkommer
Bereid 300 gram mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Halveer 1 komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van 2 rode paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd 360 gram filetlapjes in dunne reepjes.

Wokken
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok en roerbak de komkommer en paprika 3 minuten op hoog vuur. Neem de groenten uit de wok. Verhit opnieuw 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en bak het vlees op hoog vuur in 2 minuten rondom gaar. Schep uit de wok. Bak 70 gram rode currypasta 2 minuten op laag vuur in de wok. Voeg het vlees en 200 milliliter kokosmelk toe en laat 1 minuut zachtjes koken.

Goed op smaak
Snijd 15 gram koriander grof. Pers 1 limoen uit. Snijd 3 bosuitjes in dunne ringetjes. Voeg de mie, komkommer en paprika toe aan de curry en laat warm worden. Voeg de koriander, het limoensap en 5 eetlepels vissaus toe en breng op smaak peper en zout. Garneer met de bosui.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.