Steamed buns met Koreaanse kip

Receptvideo

- 03:36 min.

Deze gestoomde minibroodjes met heerlijke kip kun je ook prima serveren als hoofdgerecht. Lekker met een kom soep.

Kip marineren
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en rasp 2 centimeter verse gember. Meng met 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels Koreaanse chilisaus en 2 eetlepels rijstolie in een kom. Schep om met 300 gram kipdijfilet, doe in de ovenschaal en laat 15 minuten marineren.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster 2 eetlepels sesamzaad 3 minuten. Schep op een bord en laat afkoelen. Snijd 2 bosuitjes in ringetjes en pluk de blaadjes van 15 gram koriander. Rooster de kip in ongeveer 25 minuten gaar in de oven. Keer halverwege.Buns maken
Meng ondertussen voor de buns 250 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel zout, 1 theelepel bakpoeder en 200 milliliter melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 minuten door. Verdeel in 12 balletjes.

Rol op een met bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 centimeter en een breedte van 6 centimeter. Bestrijk dun met 2 eetlepels sesamolie en vouw dubbel. Maak er zo nog 11.

Steam it! 

Breng een laag water van 4 centimeter aan de kook en plaats de stoommand erboven. Knip 12 stukjes bakpapier van 12 bij 6 centimeter. Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan.

Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.

Neem de kip uit de oven en snijd in reepjes. Schep om met het achtergebleven braadvocht en bestrooi met het sesamzaad. Zet de kip, koriander, bosui en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen. Zo maak je steamed buns met Koreaanse kip.