Zalm Wellington

Receptvideo

- 02:51 min.

Zalm Wellington komt uit hetzelfde ‘nest’ als beef Wellington en is te herkennen aan dat heerlijke jasje van bladerdeeg om de vis of het vlees.

Zalm snijden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer 650 gram zalmfilet in de lengte. Bestrooi de stukken met peper en zout en leg ze op elkaar. Snijd 250 gram kastanjechampignons zeer fijn. Verhit 15 gram boter in een koekenpan en bak ze op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt.

Champignonmengsel
Snijd 10 gram peterselie en 13 gram bieslook fijn en meng met peper en zout door het champignonmengsel. Laat afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.

Strak in vershoudfolie
Leg 200 gram gerookte zalm in 3 rijen boven elkaar, elkaar iets overlappend, op een stuk vershoudfolie van 30 bij 40 centimeter. Verdeel het champignonmengsel erover en leg de zalmfilet erop. Rol met behulp van de vershoudfolie de gerookte zalm strak om de zalmfilet.

Vis moet rollen
Rol 270 gram vers bladerdeeg uit op het bakpapier uit de verpakking. Snijd het deeg op maat. Leg de zalm erop, verwijder de folie en vouw het deeg erom. Het deeg mag 1 cm overlappen. Druk de randen goed aan en leg met behulp van het papier met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

Uitsteken(d)
Rol het overtollige deeg uit. Steek er met een uitsteekvormpje figuurtjes uit en plak deze met een beetje water op de zalm wellington. Splits 1 ei en klop de eidooier los. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg ermee. Het eiwit wordt niet gebruikt.

Bakken en rusten
Bak de wellington ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd de wellington aan tafel in dikke plakken. Zo maak je zalm Wellington.