Kokosyoghurttaart met mango

Receptvideo

- 04:37 min.

Deze tropische taart van yoghurt en mango, met een bodem van kokoskoekjes, maak je van tevoren klaar. Een eitje dus!

Taartbodem bakken
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Maal 125 gram Nizza kokos koekjes fijn in de keukenmachine en meng er 60 gram kokosolie door. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en bak ongeveer 10 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Kokosyoghurttaart met mango maken
Week 6 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Schil ondertussen 1 mango, snijd het vruchtvlees van de pit in plakjes en verdeel over de koekbodem. Breng in een steelpan 2 eetlepels kraanwater tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de gelatine is opgelost. Spatel de gelatine door 600 milliliter kokosyoghurt en verdeel over de koekbodem. Laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

Week de rest van de gelatine 5 minuten in koud water. Laat 425 gram mangoschijven uitlekken en doe met 125 gram crème fraîche in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Breng in een steelpan 1 eetlepel kraanwater tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het hete water en roer tot de gelatine is opgelost. Spatel de gelatine door de mangocrème en verdeel gelijkmatig met een paletmes over de kokosyoghurt. Laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

Neem de taart uit de koelkast. Schil de tweede mango, snijd het vruchtvlees van de pit in plakjes en leg als een waaier op de taart. Boen 1 limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen over de taart en serveer. Zo maak je kokosyoghurttaart met mango.