Man­go-cho­co­la­de­taart

Favoriet bij de liefhebbers van mango en witte en pure chocolade!

(8) waardeer
gebak Favoriet bij de liefhebbers van mango en witte en pure chocolade! 12 personen
4 8

Ingrediënten

12 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • aluminiumfolie
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de mango's, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd van 1 mango de plakken in reepjes in de lengte en van 1 mango blokjes van 1 cm. Hak de helft van de witte en de helft van de pure chocolade grof.
  3. Doe de eieren en suiker in een kom en klop met een mixer tot een lichtgeel mengsel. Zeef de bloem boven een kom. Voeg het eiermengsel, de bakpoeder en het zout toe aan de bloem en spatel door elkaar. Voeg geleidelijk de olie toe. Voeg de blokjes mango en de gehakte chocolade door het beslag. Giet het mengsel in de springvorm. Leg de mangoreepjes in een cirkelvorm erop en druk aan. Bak de cake ca. 50 min. in de oven. Dek na 35 min. losjes af met aluminiumfolie. Controleer de cake op gaarheid met de satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen op een rooster.
  4. Breek, tijdens het afkoelen van de taart, in een vuurvaste kom de rest van de witte chocolade. Breek in een andere vuurvaste kom de rest van de pure chocolade. Zet de kommen in 2 andere pannen met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Besprenkel de taart in een zigzaggende beweging met de chocolade. Serveer lauwwarm.

variatietip:

Deze taart kun je ook maken met andere soorten steenfruit, zoals perzik of nectarine.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 320 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Mango-chocoladetaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Man­go-cho­co­la­de­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 verse mango's

Schil de mango's, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd van 1 mango de plakken in reepjes in de lengte en van 1 mango blokjes van 1 cm.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

3
3
  • 50 g witte chocolade
  • 50 g pure chocolade

Hak de witte en pure chocolade grof.

4
4
  • 5 middelgrote eieren
  • 200 g kristalsuiker
  • 300 g tarwebloem

Doe de eieren en suiker in een kom en klop met een mixer tot een lichtgeel mengsel. Zeef de bloem boven een kom.

5
5
  • 15 g bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 50 ml traditionele olijfolie

Voeg het eiermengsel, de bakpoeder en het zout toe aan de bloem en spatel door elkaar. Voeg geleidelijk de olie toe.

6
6

Voeg de blokjes mango en de gehakte chocolade door het beslag. Giet het mengsel in de springvorm.

7
7

Leg de mangoreepjes in een cirkelvorm erop en druk aan.

8
8

Bak de cake ca. 50 min. in de oven. Dek na 35 min. losjes af met aluminiumfolie.

9
9

Controleer de cake op gaarheid met de satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake.

10
10

Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen op een rooster.

11
11
  • 50 g witte chocolade

Breek, tijdens het afkoelen van de taart, in een vuurvaste kom de witte chocolade.

12
12
  • 50 g pure chocolade

Breek in een andere vuurvaste kom de pure chocolade.

13
13

Zet de kommen in 2 andere pannen met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie).

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

14
14

Besprenkel de taart in een zigzaggende beweging met de chocolade. Serveer lauwwarm.

variatietip:

Deze taart kun je ook maken met andere soorten steenfruit, zoals perzik of nectarine.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.