Pavlova met aardbeien en frambozen

Receptvideo

- 03:15 min.

Deze feestelijke pavlova is bijna te mooi om op te eten. Doe toch maar, want hij is heerlijk. Een zoet en fris dessert boordevol lekker fruit.

Kloppen tot het glanst
Verwarm de oven voor op 150 graden. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Splits 4 eieren. Doe de eiwitten in een schone, droge kom. De eidooiers gebruik je niet. Klop de eiwitten stijf. Voeg 200 gram witte basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Zeef 1 eetlepel maïzena boven de kom en voeg 1 theelepel citroenrasp en 3 eetlepels citroensap toe. Klop alles door elkaar.

Bak de pavlova
Zet het bakpapier met wat eiwit vast op de bakplaat, dan gaat het papier niet schuiven. Schep de rest van het eiwit er in een cirkel met een doorsnede van 30 centimeter op. Bak de pavlova in de oven in ongeveer 1 uur gaar. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan. Neem eruit en laat afkoelen.

Fruitmix van peer, aardbei en framboos
Verwijder de kroontjes van 250 gram aardbeien en meng de aardbeien met 125 gram frambozen. Schil 1 peer, halveer hem, verwijder het klokhuis en snijd in dunne parten. Meng de rest van het citroensap met 1 eetlepel poedersuiker en schenk over het fruit. Klop 250 milliliter slagroom stijf en voeg de laatste minuut de rest van het citroenrasp toe. Verdeel de room en daarna het fruit over de pavlova. Zo maak je pavlova met aardbeien en frambozen.