Verse pasta maken

Kookles

- 03:46 min.

Als je verse pasta wilt maken, heb je natuurlijk een goed basisrecept nodig. Bekijk de video van Allerhande en leer het authentieke Italiaanse pastarecept stap-voor-stap. 

Pastarecept

Stap 1: Weeg 400 gram fijne bloem van harde tarwe en 400 gram griesmeel van harde tarwe af. Zeef de bloem om klontjes te voorkomen en meng met het griesmeel.


Stap 2: Maak een kuiltje in het bloemmengsel en voeg 8 eieren toe met een mespunt zout en een scheutje olijfolie. Meng de eieren door het bloemmengsel en kneed 15 minuten tot een soepel deeg.


Stap 3: Doe het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal een 30 minuten rusten in de koelkast. Hierdoor kun je het straks beter uitrollen.

Stap 4: Verwijder na een 30 minuten het vershoudfolie, snijd het deeg in stukken en rol het mooi dun uit met een deegroller. Rol het deeg vervolgens losjes op en snijd in reepjes van minder dan een centimeter om tagliatelle te maken. Bestrooi de reepjes met een beetje griesmeel om plakken te voorkomen. Je kunt van verse pasta ook farfalle maken of een andere soort pasta. Daarvoor kun je ook dit pasta recept gebruiken.

Kooktip

Als aanvulling op dit pasta recept ook een kooktip. Strooi flink wat zout in een pan kokend water, kook de pasta gaar en besprenkel de gekookte pasta op het bord met wat olijfolie. Een blaadje verse basilicum maakt het helemaal af. Buon appetito! Bekijk de video voor het authentieke pasta recept en probeer zelf eens pasta te maken!