Fudge

Zacht, kleverig en zoet... Kijk uit, want als je eenmaal bent begonnen met fudge eten, is de kans groot dat je niet meer kunt stoppen. Wist je dat je de karamel ook heel goed in zoete gerechten en baksels kunt gebruiken?

Fudge recepten

Pindakaasfudge
Pindakaasfudge

Pindakaasfudge

Ingrediënten

voor 32 porties
  • 1 limoen
  • 350 g fijne kristalsuiker
  • 120 ml kokosmelk
  • 225 g Mister Kitchen's pindakaas zeezout karamel
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  • (oven)schaal (20 x 20 cm)
  1. Leg een vel bakpapier in de vorm of ovenschaal. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen. Breng in een steelpannetje de suiker met de kokosmelk al roerend aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en roer de pindakaas en het limoenrasp erdoor. Schep in de vorm en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd in 32 stukjes.

Vegan chocolade fudge

Chocolade fudge is natuurlijk al om te smullen, maar dat deze ook nog vegan is, maakt ‘m helemaal verrukkelijk. Pure choco happiness!INGREDIËNTEN 200 g extra pure chocolade (bijv die van 72%, AH Biologisch) 1 el kokosbloesemsuiker 1 el kokosolie 1 eetrijpe avocado 2 el gehakte pistachenoten 1. Smelt de chocolade au bain-marie. Breek daarvoor de chocolade in stukjes, doe in een vuurvaste kom en hang die kom in de pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten en roer af en toe. Voeg de kokosbloesemsuiker en kokosolie toe. 2. Roer met een garde de gepureerde avocado en schep de pistachenoten erbij. 3. Giet de chocolade in een met bakpapier beklede rechthoek vorm en laat ca. 10 min afkoelen. Vervolgens zet je het mengsel 1 uur in de vriezer. Daarna snijd je de fudge in blokjes van ca. 2 cm. Zo maak je verrukkelijke vegan chocolade fudge.
00:52