bewaar
Notenfudge
Notenfudge
bewaar

Notenfudge

Wij dagen je uit: probeer maar eens 1 stukje van deze fudge te nemen. We weten zeker dat het daar niet bij blijft.

10 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

36 porties

95 g

ongebrande hazelnoten

397 g

gecondenseerde volle melk

170 g

gemengde notenpasta

50 g

ongezouten roomboter

2 tl

vanille-extract

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal (14 x 22 cm)

Wij dagen je uit: probeer maar eens 1 stukje van deze fudge te nemen. We weten zeker dat het daar niet bij blijft.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.

2

Verwarm de melk op laag vuur in een steelpannetje. Voeg vervolgens de notenpasta, boter, het vanille-extract en een mespunt zout toe. Blijf 5 min. roeren, totdat het mengsel stevig wordt. Neem de pan van het vuur en meng de hazelnoten erdoor. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Doe het mengsel erin en zet minimaal 1½ uur in de vriezer. Snijd de fudge vervolgens in stukken en serveer.

bewaartipJe kunt de fudge afgedekt een week bewaren in de koelkast en maximaal 3 maanden in de vriezer. Snijd de fudge wel eerst in stukken voordat je ’m invriest.