Panini-recepten

Lunch de luxe met deze overheerlijke panini's. Belegd met kaas en groente of met vlees of vis, altijd een verrassende variant met deze panini-recepten.

Panini met mozzarella, abrikoos en prosciutto
Panini met mozzarella, abrikoos en prosciutto

Panini met mozzarella, abrikoos en prosciutto

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 20 gedroogde abrikozen zonder pit
  • 15 g verse basilicum
  • 8 g verse munt
  • 250 g mozzarella
  • 4 panini's
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 80 g prosciutto crudo
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • paninigrill
  1. Verwarm de paninigrill voor. Halveer ondertussen de abrikozen. Doe in een kom en giet er kokend water op tot ze onder staan. Laat 10 min. wellen. Giet af. Pluk ondertussen de blaadjes basilicum en munt van de steeltjes. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de panini’s in de lengte open.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de abrikozen met de suiker 1 min. op hoog vuur. Beleg de onderste helften van de panini’s met de prosciutto, abrikozen, het basilicum, de munt en mozzarella. Breng op smaak met peper en dek af met de bovenste helft.
  3. Leg de panini’s onder de paninigrill en gril 3 min. tot de mozzarella helemaal is gesmolten. Serveer direct.