Bakken met filodeeg

Loempia's, worstjes, hartige taartjes… met filodeeg kun je heerlijke knapperige hapjes maken. Ideaal voor feestelijke pakketjes en ovenheerlijke desserts. Allerhande laat je zien hoe je met dit flinterdunne deeg werkt.

Marokkaanse quiche met tonijn, rozijnen & pompoenstukjes
Marokkaanse quiche met tonijn, rozijnen & pompoenstukjes

Marokkaanse quiche met tonijn, rozijnen & pompoenstukjes

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 6 vellen diepvries filodeeg
  • 1 el zonnebloemolie
  • 320 g John West tonijnstukken in olijfolie
  • 100 g feta
  • 75 g rozijnen
  • 800 g koelverse pompoenstukjes
  • 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 tl zout
  • 75 g jonge bladsla met babyspinazie
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 el olijfolie citroen
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • springvorm (∅ 24 cm)
  • aluminiumfolie
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien. Vet een springvorm in met de zonnebloemolie. Leg er een vel ontdooid filodeeg in. Leg schuin hierop een 2e vel, zodat de hoeken verspringen. Leg hierop, weer verspringend, een 3e vel.
  2. Laat de tonijnstukken uitlekken. Verkruimel de feta. Meng de tonijn met de feta, rozijnen, pompoenstukjes en de ras el hanout. Verdeel het pompoenmengsel over de bodem van de vorm. Klop de eieren los met het zout. Giet over de vulling. Dek af met de rest van de vellen filodeeg en rangschik ze weer verspringend.
  3. Bak de quiche ca. 30 min. in het midden van de oven. Dek eventueel na 15 min. af met aluminiumfolie, als de bovenkant te bruin wordt. Serveer de quiche met jonge bladsla met babyspinazie, cherrytomaten en de citroenolijfolie.