Bouillonfondue

Bouillonfondue maken? De lekkerste recepten voor bouillonfondue op een rij. Probeer eens spannend Aziatisch met kokosmelk en citroengras.

Thaise bouillonfondue met kokosmelk
Thaise bouillonfondue met kokosmelk

Thaise bouillonfondue met kokosmelk

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 stengel sereh
  • 2 eetlepels olie
  • 1 liter warme kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels Thaise vissaus
  • 3 eetlepels limoensap
  • 50 g mihoen
  • 1 zakje verse koriander
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • wijde fonduepan met rechaud
  • metalen schepnetjes
  1. Knoflook, peper en sereh schoonmaken en fijnhakken, in (soep)pan met dikke bodem in olie fruiten. Bouillon en kokosmelk erdoor roeren en tegen de kook aan brengen (niet laten koken). Op smaak brengen met vissaus en limoensap. Bouillon op laag vuur (eventueel op vlamverdeler) zetten en met deksel op pan smaken 10 min. laten intrekken. Mihoen volgens gebruiksaanwijzing in kokend water wellen. Kokosbouillon ('laksa') in fonduepan schenken en koriander erdoor mengen. Fonduepan, mihoen en schalen diphapjes op tafel zetten. Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar laten worden. Na de maaltijd mihoen over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.
  2. Om in de bouillon te garen: - repen kipfilet - plakjes kalkoenschnitzel - blokjes zalmfilet - rolletjes van sliptongfilet - rauwe scampi (diepvries) - peultjes of sugarsnaps - schuine plakjes bospeen - blaadjes spinazie - repen paksoi - bosuitjes.