bewaar
Cannellinibonen met worst
Cannellinibonen met worst
bewaar

Cannellinibonen met worst

Gekruide stoofschotel uit de oven met aubergine

20 min. bereiden
30 min. oventijd
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse worsten

4 el

koolzaadolie

3

aubergines

3 stuks

takjes rozemarijn

2 tl

gemalen komijn

2 tl

milde paprikapoeder

800 g

cannellinibonen in blik

720 ml

gezeefde tomaten

100 ml

rode wijn

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan

Gekruide stoofschotel uit de oven met aubergine

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de worst in 10 stukken en knijp de zijkanten een beetje dicht. Verhit de olie in de pan en braad de worst rondom 5 min.

2

Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

3

Schep de worst uit de pan. Bak in het achtergebleven bakvet de rest van de olie, de aubergine, rozemarijn, komijn en paprikapoeder 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4

Voeg de wijn, passata en bonen toe. Schep om en leg de worst erop. Doe de deksel op de pan en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Keer de worst halverwege.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cannellinibonen met worst

Gekruide stoofschotel uit de oven met aubergine

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig