bewaar
Cannellinibonen met lichtzoete venkel en worst
Cannellinibonen met lichtzoete venkel en worst
bewaar

Cannellinibonen met lichtzoete venkel en worst

Groente, bonen en vlees als basis, citroen en kruiden als finishing touch. Een stevige hap voor écht koude dagen.

25 min. bereiden
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

4

kalfssaucijzen

2 el

olijfolie

½ el

venkelzaad

1

venkelknol

2 takjes

rozemarijn

800 g

cannellinibonen

1

citroen

Dit heb je nodig

  • grillpan

Groente, bonen en vlees als basis, citroen en kruiden als finishing touch. Een stevige hap voor écht koude dagen.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwijder het vel van de saucijzen. Verhit de olie in een hapjespan. Bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Duw het worstvlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.

2

Halveer de venkelknol, snijd de kern eruit en snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Voeg de knoflook, venkel en rozemarijn toe aan het vlees en bak 4 min. mee.

3

Laat ondertussen de bonen uitlekken in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe en warm 3 min. mee.

4

Verhit ondertussen een grillpan. Halveer de citroen en gril beide helften met de snijkant naar beneden tot ze na ca. 3 min. donkere grillstrepen krijgen.

5

Knijp wat citroensap over het bonenmengsel, verwijder eventueel de rozemarijn en serveer met de citroenhelften erbij.

tip

serveertipVoeg aan tafel naar smaak meer citroensap toe.

Witte bonen met venkel en worst

Instructievideo - 02:08 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.