bewaar
Beenham uit de oven met sinaasappel
Beenham uit de oven met sinaasappel
bewaar

Beenham uit de oven met sinaasappel

Minder is meer, bewijst dit gerecht. Een paar ingrediënten: meer heb je niet nodig

10 min. bereiden
55 min. oventijd
2 uur 5 min. wachten
pittig
196waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

perssinaasappel

1

rode peper

100 g

donkere basterdsuiker

1 el

koolzaadolie

600 g

beenham

Minder is meer, bewijst dit gerecht. Een paar ingrediënten: meer heb je niet nodig

Aan de slag

1

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Neem de beenham uit de aluminium schaal.

2

Meng in de schaal het sinaasappelrasp en sap met de peper, suiker en olie, totdat de suiker is opgelost. Leg de ham terug in de schaal. Wentel door de marinade. Dek af met aluminiumfolie en laat 2 uur in de koelkast marineren. Keer halverwege. Verwarm de oven voor op 175 °C.

3

Haal de ham uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie en bak de ham in het midden van de oven in ca. 55 min. gaar. Keer halverwege. Bedruip regelmatig met de marinade. Neem de ham uit de oven en dek af met of verpak in aluminiumfolie. Laat 5 min. rusten.

4

Snijd de ham in dunne plakken en serveer.

combinatietip Lekker met aardappelpuree en boontjes.

Beenham uit de oven met sinaasappel

Instructievideo - 02:51 min.