bewaar
Ge­stoof­de wor­tels met ba­si­li­cum en gei­ten­kaas
Ge­stoof­de wor­tels met ba­si­li­cum en gei­ten­kaas
bewaar

Ge­stoof­de wor­tels met ba­si­li­cum en gei­ten­kaas

20 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

3

bosuien

15 g

verse basilicum

700 g

regenboog wortelmix

3 el

traditionele olijfolie

150 ml

droge witte wijn

2 el

kappertjes

4 el

zwarte olijven zonder pit

100 g

zachte geitenkaas

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Aan de slag

1

Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Snijd de bosui in ringetjes, de knoflook fijn en het basilicum grof.

2

Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de wortels met de knoflook 3 min. Voeg de wijn toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven tot de wortels beetgaar zijn. Voeg de bosui, de uitgelekte olijven en kappertjes toe. Verwarm alles nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het basilicum en de verkruimelde geitenkaas.

tip

combinatietipLekker met biefstuk en gebakken aardappelen.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.