Ovenkip met olijventapenade
Perfect voor door de week, maar ook om je gasten mee te verrassen tijdens een etentje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el traditionele olijfolie
- 100 g zwarte olijventapenade
- 300 g kipfilet
- 125 g mozzarella
- 2 takjes verse tijm
- 400 g tomato & garlic pasta sauce (pot, pastasaus)
- 300 g spaghetti
- 4 el honing mosterd sladressing
- 4 tomaten
- 75 g veldsla (zakje à 75 g)
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 20 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met olie.
- Snijd de kipfilet overlangs open en bestrijk met de helft van de tapenade. Klap dicht en leg in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de tapenade. Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de kip ermee. Bestrooi met tijmblaadjes en peper. Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de pastasaus. Snijd de tomaten in parten. Verdeel de veldsla en tomaten over een schaal. Verdeel de dressing erover.
- Giet de spaghetti af en meng met de pastasaus. Schep op de borden. Verdeel de kipfilet in gelijke porties en leg erbij. Serveer met de salade.

Spaghetti koken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 625 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 65 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Ovenkip met olijventapenade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenkip met olijventapenade
- 2 el traditionele olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met olie.
- 100 g zwarte olijventapenade
- 300 g kipfilet
Snijd de kipfilet overlangs open en bestrijk met de helft van de tapenade. Klap dicht en leg in de ovenschaal.
- 125 g mozzarella
Bestrijk met de rest van de tapenade. Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de kip ermee.
- 2 takjes verse tijm
Bestrooi met tijmblaadjes en peper. Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
- 400 g tomato & garlic pasta sauce
- 300 g spaghetti
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de pastasaus.
- 4 el honing mosterd sladressing
- 4 tomaten
- 75 g veldsla
Snijd de tomaten in parten. Verdeel de veldsla en tomaten over een schaal. Verdeel de dressing erover.
Giet de spaghetti af en meng met de pastasaus. Schep op de borden. Verdeel de kipfilet in gelijke porties en leg erbij. Serveer met de salade.