bewaar
Geroosterde kip met aardappel
Geroosterde kip met aardappel
bewaar

Geroosterde kip met aardappel

15 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
15 min. wachten
62waarderingen

Ingrediënten

6 personen

15 g

takjes rozemarijn

15 g

verse salieblaadjes

1

hele kip

1

citroen

5 el

traditionele olijfolie

8

roodschillige aardappelen

2

extra magere varkenssaucijzen

Dit heb je nodig

  • braadslee (25 x 30 cm)

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en snijd fijn. Haal de blaadjes van 3 takjes salie en snijd fijn. Doe de rest van de takjes kruiden in de holte van de kip. Pers de citroen uit. Meng het citroensap met de fijngesneden kruiden, 3 el olie, peper en eventueel zout. Bestrijk hiermee de kip rondom. Leg de kip op de borstkant in de braadslee.

3

Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Besprenkel ze met de olie en leg ze rond de kip. Zet de braadslee ca. 1 uur en 10 min. in de oven. Snijd ondertussen de varkenssaucijzen elk in 5 stukken.

4

Keer de kip na 30 min. Meng dan meteen de varkenssaucijs door de aardappelen.

5

Neem de braadslee uit de oven en laat de kip nog 15 min. rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie.

Kip verdelen

Instructievideo - 01:04 min.

Geroosterde kip met aardappel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig