bewaar
Kip met olijven en rozemarijn
Kip met olijven en rozemarijn
bewaar

Kip met olijven en rozemarijn

Met zilte zongerijpte olijven, pittige chilipeper en frisse citroen.

10 min. bereiden
1 uur 5 min. oventijd
10 min. wachten
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

citroenen

1

hele kip

180 g

zongerijpte Taggia-olijven

1 tl

chilipoeder

15 g

verse rozemarijn

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Met zilte zongerijpte olijven, pittige chilipeper en frisse citroen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de citroenen in partjes. Doe de kip in de schaal en schenk de olie uit het potje olijven erover. Zorg dat de kip rondom is bedekt. Bestrooi naar smaak met de chilipeper, peper en eventueel zout. Vul de kip met de helft van de rozemarijn en de helft van de citroenpartjes.

2

Leg de kip met de borst naar beneden in de ovenschaal en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur en 5 min. goudbruin en gaar. Keer de kip na 40 min. en leg de rest van de rozemarijn en citroen ernaast. Schep de laatste 5 min. de olijven erbij. Laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.

Kip met olijven en rozemarijn

Instructievideo - 02:08 min.

Kip verdelen

Instructievideo - 01:04 min.