bewaar
Garnalen met sereh
Garnalen met sereh
bewaar

Garnalen met sereh

20 min. bereiden
1 uur wachten
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

reuzengarnalen

2 el

Japanse sojasaus

1 el

gembersiroop

1 el

sesamzaad

1

limoen

2 stengels

citroengras

Aan de slag

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Meng in een kom de sojasaus, gembersiroop, sesamzaad en het limoensap. Snijd het citroengras in de lengte doormidden en de helften weer in de lengte doormidden. Snijd de smalste uiteinden puntig. Rijg de garnalen eraan. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Verhit een grillpan en gril de saté in 4 min. gaar. Keer halverwege. Lekker met warme Japanse teriyakisaus (zakje 160 g).

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.

Garnalen met sereh

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig