bewaar
Garnalen met karamelsaus en citrusdressing
Garnalen met karamelsaus en citrusdressing
bewaar

Garnalen met karamelsaus en citrusdressing

Garnalen en karamel blijken een verrassend lekker duo.

50 min. bereiden
redelijk pittig
183waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

diepvries reuzengarnaal

1

kropsla

50 g

ongezouten pinda's

1 teen

knoflook

7½ g

verse basilicum

1

rode peper

2

rode uien

1 el

Thaise zoete chilisaus

2 el

rijstazijn

1

limoen

4 el

kristalsuiker

3 el

kraanwater

100 ml

kraanwater

1 el

vissaus

2 el

arachideolie

Garnalen en karamel blijken een verrassend lekker duo.

Aan de slag

1

Laat de garnalen ontdooien. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van het basilicum in reepjes en hak de pinda’s grof. Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

2

Snijd de uien in flinterdunne ringen en doe in een kom. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, sap, de rijstazijn, chilisaus en event. zout toe aan de ui.

3

Doe de suiker met 3 el water in een steelpan en laat op laag vuur karamelliseren tot goudbruin. Blus de karamel voorzichtig af met het water. Breng aan de kook en laat de gestolde karamel in het water smelten. Voeg de rode peper en vissaus toe, laat 1 min. doorkoken en haal van het vuur.

4

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Verhit de olie in een wok. Voeg de knoflook en garnalen toe en roerbak 2 min. Voeg de karamelsaus toe en roerbak nog 1 min. Neem van het vuur. Haal de blaadjes sla los en verdeel over een grote platte schaal. Verdeel de ui met citrusdressing en de garnalen met saus erover.

5

Bestrooi met het basilicum en de pinda's. Bon appétit!

tip

kookstaptipGarnalen kun je sneller ontdooien door ze te spoelen onder koud stromend water.

Garnalen met karamelsaus

Instructievideo - 04:42 min.