bewaar
Roerbak van asperges en garnalen
Roerbak van asperges en garnalen
bewaar

Roerbak van asperges en garnalen

25 min. bereiden
zeer pittig
101waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

reuzegarnalen

300 g

mienestje

500 g

verse groene asperge

2

rode pepers

2 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

2 el

arachideolie

3

bosuien

2 el

ketchup

2 el

Japanse sojasaus

1 el

witte basterdsuiker

1 el

limoensap

Aan de slag

1

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 3 cm. Kook 2 min. Schep uit het water.

2

Snijd het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Schil en rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de gember, peper en knoflook 10 sec. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 min. Snijd de bosui in schuine stukjes.

3

Doe de ketchup, sojasaus, basterdsuiker en het limoensap erbij en warm nog 2 min. door. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de mie over borden, schep de asperges en garnalen erop en bestrooi met de bosui.

tip

combinatietipLekker met wat grofgesneden korianderblaadjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.