bewaar
Oesterzwammen met gestoofde kip
Oesterzwammen met gestoofde kip
bewaar

Oesterzwammen met gestoofde kip

20 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

tofu naturel

250 g

mihoen

4 el

arachideolie

320 g

kipdijfilet

2 cm

verse gember

150 g

oesterzwammen

3

bosuien

2 tenen

knoflook

3 el

oestersaus

1 el

sesamolie

4 el

rijstwijn

Aan de slag

1

Leg de tofu tussen 4 lagen keukenpapier en duw er met platte hand zo veel mogelijk vocht uit. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de tofu in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de tofu met peper en zout in 6 min. goudbruin. Schep uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier.

3

Snijd de gember fijn. Bak de gesneden kip met de gesneden gember en knoflook 3 min. in de achtergebleven olie in de wok. Voeg de oesterzwammen, oestersaus, sesamolie en rijstwijn toe en stoof 4 min. Voeg de tofu en gesneden bosui toe en warm nog 1 min. door. Verdeel de mihoen over 4 borden en schep het kipmengsel erop. Lekker met geroerbakte paksoi.

serveertipLekker met geroerbakte paksoi.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.