bewaar
Koele lentesoep
Koele lentesoep
bewaar

Koele lentesoep

Geen lekkerder voorgerecht op een warme dag dan een koud soepje van verse voorjaarsgroenten.

15 min. bereiden
1 uur wachten
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

stengel bleekselderij

½

komkommer

75 g

diepvries tuinerwten

50 g

verse tuinbonen

50 g

waterkers

½ bakje

verse bieslook

½ bakje

verse munt

100 g

zachte geitenkaas

6

verse groene asperges

1 sneetje

witbrood

1 el

olijfolie extra vierge

2

citroenen

½ el

appelciderazijn

250 ml

koud water

Dit heb je nodig

  • blender

Geen lekkerder voorgerecht op een warme dag dan een koud soepje van verse voorjaarsgroenten.

Aan de slag

1

Schil de bleekselderij en de komkommer, snijd in stukken. Haal de blaadjes munt van de stengel. Doe ze in een blender met de tuinerwten, tuinbonen, waterkers (of spinazie), bieslook, munt en geitenkaas.

2

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges, als u die gebruikt, in stukken. Voeg toe aan de blender.

3

Verwijder de korsten van het brood. Scheur het brood in stukjes boven de blender, voeg de olijfolie, het sap de helft van de citroenen, de ciderazijn, de gin en het water toe en maal glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout en doe alles in een kom of bak. Dek af en laat in ten minste 1 uur goed koud worden in de koelkast.

4

Controleer voor het serveren of de soep op smaak is. Voeg als het nodig is nog wat citroensap toe en schep de soep dan in kommetjes. Sprenkel er nog wat olie over.