bewaar
Chili sin carne met vegagehakt
Chili sin carne met vegagehakt
bewaar

Chili sin carne met vegagehakt

25 min. bereiden
pittig
311waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

zonnebloemolie

1 teen

knoflook

175 g

vegetarisch gehakt

1 tl

paprikapoeder

2 tl

gemalen komijn

½ tl

chilivlokken

1 zak

paprikamix

700 g

tomato frito

200 g

mais in blik

800 g

chilibonen in blik

125 ml

crème fraîche

50 g

geraspte jong belegen kaas

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het gehakt, de paprikapoeder, komijn en chilipeper toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan het mengsel en bak 5 min. Doe de tomato frito erbij en laat op laag vuur 8 min. zachtjes koken.

2

Voeg de mais en bonen toe, schep om en warm nog 3 min. door. Verdeel de chili sin carne over 4 borden. Serveer met 1 el crème fraîche en bestrooi met de kaas. Lekker met verse koriander.

serveertipLekker met verse koriander.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.