bewaar
Chili sin carne met vegagehakt
Chili sin carne met vegagehakt
bewaar

Chili sin carne met vegagehakt

25 min. bereiden
pittig
324waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

zonnebloemolie

1 teen

knoflook

175 g

vegetarisch gehakt

1 tl

paprikapoeder

2 tl

gemalen komijn

½ tl

chilivlokken

1 zak

paprikamix

700 g

tomato frito

200 g

mais in blik

800 g

chilibonen in blik

125 ml

crème fraîche

50 g

geraspte jong belegen kaas

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het gehakt, de paprikapoeder, komijn en chilipeper toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan het mengsel en bak 5 min. Doe de tomato frito erbij en laat op laag vuur 8 min. zachtjes koken.

2

Voeg de mais en bonen toe, schep om en warm nog 3 min. door. Verdeel de chili sin carne over 4 borden. Serveer met 1 el crème fraîche en bestrooi met de kaas. Lekker met verse koriander.

serveertipLekker met verse koriander.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chili sin carne met vegagehakt

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig