Semifreddo met snickers
Semifreddo met snickers
bewaar
bewaar

Semifreddo met snickers

Dit toetje van Jamie Oliver is echt hemel op aarde!

20 min. bereiden
4 uur wachten
235waarderingen

Aan de slag

1

Zet een grote aardewerken schaal in de vriezer om koud te laten worden. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Splits de eieren.

2

Klop de suiker, het vanillemerg en de eidooiers in een grote kom tot een bleke massa. Klop in een andere kom de eiwitten met een mespunt zout tot ze stijf zijn. Klop in een derde kom de slagroom stijf.

3

Snijd de Snickers in repen en de chocolade in stukjes. Voeg alles in een hittebestendige kom, zorg dat er wat Snickers stukjes achterblijven voor garnering. Plaats de kom boven een pan met zacht kokend water op laag vuur. Laat de chocolade zacht worden.

4

Doe ondertussen de slagroom bij het eigeelmengsel en schep voorzichtig om. Voeg de eiwitten toe en schep met een metalen lepel voorzichtig door elkaar. Schep de helft van het mengsel in de koude aardewerken schaal. Schep de zachtgeworden chocolade- en Snickersstukjes door de andere helft van het mengsel. Zorg dat het luchtig blijft.

5

Schep het chocolademengsel in de schaal en trek met een lepel cirkels en slierten zodat alles mooi gemengd wordt. Strooi de achtergehouden stukjes Snickers over de schaal. Bedek de schaal met vershoudfolie en zet ten minste 4 uur in de vriezer. Haal de semifreddo 15 min. voor gebruik uit de vriezer.

dieettipLet op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonella besmetting door Allerhande sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Semifreddo met snickers

Dit toetje van Jamie Oliver is echt hemel op aarde!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig