bewaar
Côte de boeuf met rozemarijn en krieltjes
Côte de boeuf met rozemarijn en krieltjes
bewaar

Côte de boeuf met rozemarijn en krieltjes

Dit malse rundvlees kun je op heel veel manieren combineren. Dit is onze favoriet!

25 min. bereiden
35 min. oventijd
58waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 kg

côte de boeuf van de vakslager

400 g

sjalot

500 g

voorgekookte krieltjes

8 el

traditionele olijfolie

8 g

takje rozemarijn

3

gedroogde laurierblaadjes

4 tenen

knoflook

Dit heb je nodig

  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Dit malse rundvlees kun je op heel veel manieren combineren. Dit is onze favoriet!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Pel de sjalotten. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de sjalotten 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en kook in hetzelfde water de schoongeboende krieltjes 4 min.

2

Bestrijk het vlees rondom met 3 el olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het vlees in 6 min. rondom bruin. Vet de ovenschaal in en leg het vlees in de ovenschaal met de sjalotten, krieltjes, rozemarijn en laurier. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi vooral de sjalotten en krieltjes met peper en eventueel zout. Bak het vlees in de oven in ca. 25 min. medium.

3

Neem alleen het vlees uit de ovenschaal, leg op een groot bord en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten. Laat de oven aan staan. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Schep de knoflook door de sjalotten en krieltjes en bak nog ca. 10 min. in de oven. Snijd het vlees in plakken van ½ cm en serveer met de sjalotten en krieltjes.

bereidingstipBak het vlees ca. 20 min. in de oven als je het vanbinnen rood wilt. Wil je het vlees juist gaarder, bak het dan ca. 30 min. in de oven.