bewaar
Heksenvingers
Heksenvingers
bewaar

Heksenvingers

Ze zijn stukken lekkerder dan ze eruitzien, de bloederige vingers. Gemaakt van zoet deeg en amandelen.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur wachten
64waarderingen

Ingrediënten

20 personen

1

middelgroot ei

275 g

tarwebloem

100 g

ongezouten roomboter

100 g

witte basterdsuiker

1 mespunt

zout

20

garneeramandelen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Ze zijn stukken lekkerder dan ze eruitzien, de bloederige vingers. Gemaakt van zoet deeg en amandelen.

Aan de slag

1

Splits het ei. Zeef de bloem boven een kom en voeg de boter in blokjes, de suiker, het eiwit en het zout toe. Kneed eerst tot een kruimelig deeg en vorm er dan snel een bal van. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vorm 20 vingers van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Bestrijk met de eidooier. Duw aan het eind van elke vinger een amandel in het deeg, dit is de nagel. Bak de koekjes in 12-15 min. lichtbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen. Maak met de rode schrijfstift een bloederig randje langs de ‘nagelriem’.

bereidingstipWil je extra dunne heksenvingers? Verdeel dan het deeg in 30 porties ipv 20

Heksenvingers

Instructievideo - 01:50 min.