bewaar
Paddenstoelenpasteitje
Paddenstoelenpasteitje
bewaar

Paddenstoelenpasteitje

30 min. bereiden
20 min. wachten
179waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kruimige aardappel

50 g

boter

25 g

bloem

1 schaal

paddenstoelenseizoensmelange

1 schaal

oesterzwammen

1

courgette

250 ml

bospaddestoelenbouillon

4 plakjes

roomboterbladerdeeg

1

ei

Dit heb je nodig

  • 4 ovenschaaltjes (Ø 11 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Kook in water met zout 5 min. Giet af en houd apart.

2

Smelt 25 g boter in een steelpan, voeg de bloem toe en bak 5 min. op laag vuur (roux). Roer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, oesterzwammen en courgette 5 min. op middelhoog vuur.

3

Voeg de bouillon toe aan de roux en roer op laag vuur tot een dikke saus. Voeg bij de groenten en schep de aardappel erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de ovenschaaltjes. Dek af met een plak bladerdeeg. Duw met een vork de randjes aan. Bestrijk het bladerdeeg met het ei en bak de pasteitjes ca. 20 min. in de oven.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.