Pad­den­stoe­len­pas­tei­tje

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(173) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 173

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 ovenschaaltjes (Ø 11 cm), ingevet

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Kook in water met zout 5 min. Giet af en houd apart.
  2. Smelt 25 g boter in een steelpan, voeg de bloem toe en bak 5 min. op laag vuur (roux). Roer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, oesterzwammen en courgette 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg de bouillon toe aan de roux en roer op laag vuur tot een dikke saus. Voeg bij de groenten en schep de aardappel erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de ovenschaaltjes. Dek af met een plak bladerdeeg. Duw met een vork de randjes aan. Bestrijk het bladerdeeg met het ei en bak de pasteitjes ca. 20 min. in de oven.
video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.