bewaar
New York cheesecake
New York cheesecake
bewaar

New York cheesecake

Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. Bak hem en proef waarom hij zo ongelooflijk populair is.

20 min. bereiden
1 uur 30 min. oventijd
4 uur wachten
1363waarderingen

Ingrediënten

12 personen

200 g

digestive koekjes

100 g

ongezouten roomboter

1 tl

gemalen kaneel

1

vanillestokje

600 g

MonChou

2 el

tarwebloem

175 g

witte basterdsuiker

3

middelgrote eieren

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm)

  • keukenmachine

Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. Bak hem en proef waarom hij zo ongelooflijk populair is.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits in de keukenmachine fijn. Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

2

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng samen met de Mon Chou, bloem, suiker, eieren en crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa.

3

Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.