Pompoenstamppot
Met vegetarische balletjes en kikkererwten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 verse pompoen
- 1 tl karwijzaad
- 4 el milde olijfolie
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 420 g vegetarische groenteballetjes
- 400 g kikkererwten in blik (blik)
- 200 g crème fraîche
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het karwijzaad, de helft van de olie, peper en zout erover. Bak ca. 25 min. in de oven.
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit de rest van de olie en bak de balletjes 5 min. Laat de kikkererwten uitlekken en verwarm ze in een steelpan.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Stamp de helft van de kikkererwten, de helft van de pompoenblokjes en de crème fraîche erdoor. Schep de rest van de pompoen en de kikkererwten erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de balletjes.
variatietip:
Probeer ook eens de AH Vega 3 kazen schnitzel in plaats van de vegetarische balletjes.

Pompoen schillen en snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 730 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 915 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Pompoenstamppot
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pompoenstamppot
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 verse pompoen
- 1 tl karwijzaad
- 2 el milde olijfolie
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het karwijzaad, de olie, peper en zout erover. Bak ca. 25 min. in de oven.
- 1 kg iets kruimige aardappelen
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
- 2 el milde olijfolie
- 420 g vegetarische groenteballetjes
- 400 g kikkererwten in blik
Verhit de olie en bak de balletjes 5 min. Laat de kikkererwten uitlekken en verwarm ze in een steelpan.
- 200 g crème fraîche
Stamp de helft van de kikkererwten, de helft van de pompoenblokjes en de crème fraîche erdoor.
Schep de rest van de pompoen en de kikkererwten erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de balletjes.
variatietip:
Probeer ook eens de AH Vega 3 kazen schnitzel in plaats van de vegetarische balletjes.