Kalfsfricandeau met sherry-mosterdsaus

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 30 g stoneleeks
- 25 g verse bieslook
- 600 g kalfsfricandeau
- 2 el grove mosterd
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 ml droge sherry
- 200 ml koksroom
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Halveer de stoneleeks en blancheer samen met de bieslook in kokend water met zout (enkele sprietjes achterhouden voor garnering) ca. 2 min. Giet de stoneleeks en bieslook af.
- Smeer de fricandeau rondom in met de mosterd. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 5 min. rondom lichtbruin. Braad met deksel op de pan het vlees in ca. 20 min. mooi bruin en van binnen rosé of net aan gaar, keer af en toe.
- Neem het vlees uit de pan en houd in aluminiumfolie warm, laat ca. 10 min. rusten. Voeg de sherry aan het bakvet toe en roer het aanbaksels los. Voeg de koksroom toe en laat het geheel op hoog vuur tot ca. ⅔ deel inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Verdeel de geblancheerde stoneleeks en bieslook over borden. Snijd de fricandeau in dunne plakken en leg erop. Schep de sherry-mosterdsaus erover. Garneer met de achtergehouden sprietjes bieslook.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 370 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kalfsfricandeau met sherry-mosterdsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kalfsfricandeau met sherry-mosterdsaus
- 30 g stoneleeks
- 25 g verse bieslook
Halveer de stoneleeks en blancheer samen met de bieslook in kokend water met zout (enkele sprietjes achterhouden voor garnering) ca. 2 min.
- 600 g kalfsfricandeau
- 2 el grove mosterd
Giet de stoneleeks en bieslook af. Smeer de fricandeau rondom in met de mosterd.
- 50 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 5 min. rondom lichtbruin.
Braad met deksel op de pan het vlees in ca. 20 min. mooi bruin en van binnen rosé of net aan gaar, keer af en toe.
- 50 ml droge sherry
Neem het vlees uit de pan en houd in aluminiumfolie warm, laat ca. 10 min. rusten. Voeg de sherry aan het bakvet toe en roer het aanbaksels los.
- 200 ml koksroom
Voeg de koksroom toe en laat het geheel op hoog vuur tot ca. ⅔ deel inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Verdeel de geblancheerde stoneleeks en bieslook over borden. Snijd de fricandeau in dunne plakken en leg erop.
Schep de sherry-mosterdsaus erover. Garneer met de achtergehouden sprietjes bieslook.