bewaar
Cidersaus met appeltjes
Cidersaus met appeltjes
bewaar

Cidersaus met appeltjes

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

stevige appel

30 g

boter

1 el

lichtbruine basterdsuiker

1 flesje

cider

1 mespunt

nootmuskaat

Aan de slag

1

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelstukjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de suiker en zout toe en bak nog 3-4 min. tot de suiker goudbruin is (gekaramelliseerd).

2

Blus af met de cider en laat de saus 7 min. inkoken. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Lekker met gebakken varkens­filetlapjes en puree.

algemeenU kunt deze saus 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.
algemeenLiever alcoholvrij? Vervang de cider door dezelfde hoeveelheid appelsap.

Cidersaus met appeltjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig