bewaar
Veggie shepherd's pie
Veggie shepherd's pie
bewaar

Veggie shepherd's pie

Deze vega-variant op de Britse klassieker kun je een dag van tevoren bereiden. Voor serveren alleen nog opwarmen.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
251waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

winterpeen

2

preien

1 teen

knoflook

3 el

milde olijfolie

1 el

gedroogde tijm

175 g

vegetarisch gehakt

400 g

bruine linzen in blik

400 g

tomatenblokjes

450 g

aardappelpuree (koelvers)

75 g

jongbelegen kaas 50+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Deze vega-variant op de Britse klassieker kun je een dag van tevoren bereiden. Voor serveren alleen nog opwarmen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, peen en tijm toe en roerbak 6 min. Doe de prei erbij en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt, de linzen en tomaten toe en warm door. Breng op smaak met peper en zout.

3

Schep alles in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Rasp de kaas. Bestrooi met de kaas en zet in het midden van de oven. Bak in ca. 25 min. goudbruin.

tip

bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 25 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.