Ingrediënten
4 personen
750 g
aardappelen
6 stuks
takjes rozemarijn
2 tl
grof zeezout
4 el
traditionele olijfolie
2 bollen
knoflook
Dit heb je nodig
braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de aardappelen 6 min. en giet af.
Doe de aardappelen in de met het bakpapier beklede braadslee of ovenschaal. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes. Voeg de rozemarijn en het zeezout toe en besprenkel met de olie. Haal de tenen knoflook los en meng de ongepelde tenen erdoor. Bak ca. 50 min. in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn. Schep regelmatig om. Serveer met (een deel van) de knoflook, knijp deze dan eerst uit de velletjes.
Rozemarijnaardappelen

bijgerecht
4 personen
315 kcal
15 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de aardappelen 6 min. en giet af.
Doe de aardappelen in de met het bakpapier beklede braadslee of ovenschaal. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes. Voeg de rozemarijn en het zeezout toe en besprenkel met de olie. Haal de tenen knoflook los en meng de ongepelde tenen erdoor. Bak ca. 50 min. in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn. Schep regelmatig om. Serveer met (een deel van) de knoflook, knijp deze dan eerst uit de velletjes.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht 2 uur van tevoren bereiden. Verwarm in dat geval de aardappelen 20 min. voor het serveren in een oven van 150 °C.
variatietip:De uitgeknepen tenen knoflook die je niet serveert, zijn ook lekker bij vlees. Snijd de rest van de rozemarijn fijn en strooi over tomaten- of paprikasoep.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)750 g aardappelen
6 stuks takjes rozemarijn
2 tl grof zeezout
4 el traditionele olijfolie
2 bollen knoflook
Dit heb je nodig
braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)
bakpapier