bewaar
Rozemarijnaardappelen
Rozemarijnaardappelen
bewaar

Rozemarijnaardappelen

15 min. bereiden
50 min. oventijd
147waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

aardappel

6 stuks

takje rozemarijn

2 tl

grof zeezout

4 el

traditionele olijfolie

2 bollen

knoflook

Dit heb je nodig

  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de aardappelen 6 min. en giet af.

2

Doe de aardappelen in de met het bakpapier beklede braadslee of ovenschaal. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes. Voeg de rozemarijn en het zeezout toe en besprenkel met de olie. Haal de tenen knoflook los en meng de ongepelde tenen erdoor. Bak ca. 50 min. in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn. Schep regelmatig om. Serveer met (een deel van) de knoflook, knijp deze dan eerst uit de velletjes.

tip

bereidingstipJe kunt dit gerecht 2 uur van tevoren bereiden. Verwarm in dat geval de aardappelen 20 min. voor het serveren in een oven van 150 °C.

variatietipDe uitgeknepen tenen knoflook die je niet serveert, zijn ook lekker bij vlees. Snijd de rest van de rozemarijn fijn en strooi over tomaten- of paprikasoep.