
Ingrediënten
4 personen
1 kilo
aardappels (kruimig)
450 g
spruitjes
1
ui
zout
5 eetlepels
(olijf)olie
1 eetlepel
kerriepoeder
1.5 dl
melk
(versgemalen) peper
Dit heb je nodig
wok
aardappelstamper
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Spruitjes schoonmaken en in plakjes van 1/2 cm snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan met weinig water en zout aardappels in 10 à 15 minuten gaarkoken. In wok of hapjespan 3 eetlepels olie verhitten. Spruitjes, ui en kerriepoeder al omscheppend ca. 2 minuten bakken. 2 Eetlepels water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 minuten roerbakken. Aardappels afgieten, met pureestamper fijnstampen en met melk en rest van olie tot smeuïge puree roeren. Spruitjes en ui door aardappelpuree scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met tartaartjes.
Stamppot met roergebakken spruitjes

hoofdgerecht
4 personen
315 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Spruitjes schoonmaken en in plakjes van 1/2 cm snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan met weinig water en zout aardappels in 10 à 15 minuten gaarkoken. In wok of hapjespan 3 eetlepels olie verhitten. Spruitjes, ui en kerriepoeder al omscheppend ca. 2 minuten bakken. 2 Eetlepels water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 minuten roerbakken. Aardappels afgieten, met pureestamper fijnstampen en met melk en rest van olie tot smeuïge puree roeren. Spruitjes en ui door aardappelpuree scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met tartaartjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 kilo aardappels (kruimig)
450 g spruitjes
1 ui
0 zout
5 eetlepels (olijf)olie
1 eetlepel kerriepoeder
1½ dl melk
0 (versgemalen) peper
Dit heb je nodig
wok
aardappelstamper