Makkelijke carpaccio
In Italië wordt carpaccio geserveerd met olijfolie en citroen. De Nederlandse 'klassieker' eten we het liefst zo: met pijnboompitjes, kaas en rucola.
170 kcal
10 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
246 g
½
2 el
15 g
4 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2025 nr. 07 - Maak het nóg meer Kerst
2000 nr. 12 - Kerst à la carte
oktober 2025 - oktober 2025
februari 2020 - februari 2020
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap, het rasp, de olijfolie en de saus uit de verpakking tot een dressing. Verdeel de plakjes carpaccio naast elkaar over borden en besprenkel met de dressing.
Verdeel de rucola over de carpaccio. Bestrooi met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas uit de verpakking. Halveer de kapperappels over de lengte en leg ertussen.
- combinatietipOok lekker met geroosterde hazelnoten en/of truffelmayonaise.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Makkelijke carpaccio
In Italië wordt carpaccio geserveerd met olijfolie en citroen. De Nederlandse 'klassieker' eten we het liefst zo: met pijnboompitjes, kaas en rucola.

voorgerecht
4 personen
170 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap, het rasp, de olijfolie en de saus uit de verpakking tot een dressing. Verdeel de plakjes carpaccio naast elkaar over borden en besprenkel met de dressing.
Verdeel de rucola over de carpaccio. Bestrooi met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas uit de verpakking. Halveer de kapperappels over de lengte en leg ertussen.
combinatietip:Ook lekker met geroosterde hazelnoten en/of truffelmayonaise.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
246 g rundercarpaccio
½ biologische citroen
2 el extra vierge olijfolie
15 g rucola
4 el kapperappeltjes




