Makkelijke carpaccio

In Italië wordt carpaccio geserveerd met olijfolie en citroen. De Nederlandse 'klassieker' eten we het liefst zo: met pijnboompitjes, kaas en rucola.

170 kcal

10 min. bereiden

4.6/5

(7)

Ingrediënten

Aantal personen

2025 nr. 07 - Maak het nóg meer Kerst

2000 nr. 12 - Kerst à la carte

oktober 2025 - oktober 2025

februari 2020 - februari 2020

Aan de slag

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap, het rasp, de olijfolie en de saus uit de verpakking tot een dressing. Verdeel de plakjes carpaccio naast elkaar over borden en besprenkel met de dressing.

  3. Verdeel de rucola over de carpaccio. Bestrooi met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas uit de verpakking. Halveer de kapperappels over de lengte en leg ertussen.

  • combinatietipOok lekker met geroosterde hazelnoten en/of truffelmayonaise.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Makkelijke carpaccio

In Italië wordt carpaccio geserveerd met olijfolie en citroen. De Nederlandse 'klassieker' eten we het liefst zo: met pijnboompitjes, kaas en rucola.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig