bewaar
Witte chocolade-nougatparfait
Witte chocolade-nougatparfait
bewaar

Witte chocolade-nougatparfait

15 min. bereiden
3 uur wachten
188waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

witte chocolade

250 ml

verse slagroom

100 g

soft nougat

425 g

mangoschijfjes

2 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

Aan de slag

1

Breek in een vuurvaste kom de chocolade. Zet de kom in een pan met een laagje kokend water (de kom mag het water niet raken) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Klop de slagroom lobbig (dus niet stijf). Schep de chocolade, de slagroom en de nougatstukjes door elkaar en schep de massa in schaaltjes. Dek af met vershoudfolie en laat in de diepvries in 3 uur bevriezen.

2

Laat de mangoschijfjes in een zeef uitlekken. Neem de bakjes met parfait uit de diepvries. Dompel de onderkant en zijkant van de bakjes in heet water, snijd eventueel ijs aan de randen los met een mesje. Leg borden op de bakjes, keer ze om en laat de parfait uit de bakjes glijden. Bestrooi royaal met poedersuiker en garneer met de mangoschijfjes.