bewaar
Pasteitje met ragout
Pasteitje met ragout
bewaar

Pasteitje met ragout

De zelfgemaakte ragoutbakjes (zo gemaakt!) zijn heerlijk knapperig.

35 min. bereiden
15 min. oventijd
15 min. wachten
84waarderingen

Ingrediënten

6 personen

18 plakjes

roomboter bladerdeeg

1 liter

runderragout

125 ml

verse slagroom

200 ml

rundvleesbouillon van tablet

1

middelgroot ei

10 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De zelfgemaakte ragoutbakjes (zo gemaakt!) zijn heerlijk knapperig.

Aan de slag

1

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de bladerdeegplakjes op een grote snijplank en snijd 3 gelijke cirkels per persoon, bijvoorbeeld met behulp van een kommetje.

2

Leg per persoon een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat, dit worden de bodems van de ragoutbakjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd uit de overgebleven cirkels een kleiner rondje weg zodat je een rand van 1 cm breed overhoudt. Bestrijk de randen met water en leg op elke bodem een rand. Bestrijk deze ook met water en leg er nog een rand op. Snijd uit de rest van het deeg een dekseltje per persoon met behulp van een glas.

3

Splits het ei en klop de eidooier los. Bestrijk de ragoutbakjes en de deksels met de eidooier en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Zet de oven uit en de ovendeur open en laat de bakjes nog 15 min. drogen. Neem de bakjes uit de oven en verdeel de ragout erover. Snijd de peterselie fijn en bestrooi over de ragout. Leg op elk bakje een deksel.

tip

Ragout (voor bitterballen, kroket en pasteitjes)

Instructievideo - 06:28 min.