bewaar
Zuurkoolgratin met vis
Zuurkoolgratin met vis
bewaar

Zuurkoolgratin met vis

20 min. bereiden
20 min. wachten
85waarderingen

Ingrediënten

2 zakjes

aardappelpuree

50 g

roomboter

1 pak

zuurkool

1 tl

komijnzaadjes

1 bekertje

crème fraîche

2 pakjes

wilde zalmfilet

3 el

paneermeel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm, ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met 25 g boter en flink wat peper.

2

Laat de zuurkool uitlekken. Verwarm op laag vuur en meng met de komijn en crème fraîche.

3

Leg de zalm in de ingevette ovenschaal en verdeel eerst de zuurkool en vervolgens de aardappelpuree erover. Maak er met de tanden van een vork een patroon in. Verdeel er 25 g boter in klontjes over en bestrooi met het paneermeel.

4

Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin.