bewaar
Zuurkoolstamppot met romige kipfilet
Zuurkoolstamppot met romige kipfilet
bewaar

Zuurkoolstamppot met romige kipfilet

25 min. bereiden
106waarderingen

Ingrediënten

1 zak

zuurkool

1 zak

aardappelpuree

2

uien

1

rode paprika

25 g

boter

1 schaaltje

kipfilet in blokjes

1 bekertje

crème fraîche

Aan de slag

Zuurkool met 4-5 el water in 25 min. zachtjes gaarkoken. Puree volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. In koekenpan boter verhitten en ui fruiten. Paprika erdoor scheppen en nog 5 min. bakken. Kip erbij scheppen en in 5 min. rondom bruinbakken. Crème fraîche erdoor roeren en zachtjes meewarmen. Met zout en peper op smaak brengen. Zuurkool en aardappelpuree door elkaar roeren en over vier borden verdelen. Kipfilet met saus erover scheppen.