bewaar
Kruidenpannenkoekjes
Kruidenpannenkoekjes
bewaar

Kruidenpannenkoekjes

40 min. bereiden
30 min. wachten
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

aubergine

7 el

olijfolie

2 stengels

bleekselderij

1

ui

1 pakje

tomatenblokjes

3 el

rozijnen

1 el

suiker

50 ml

rodewijnazijn

1 bakje

basilicum

1 bakje

platte peterselie

½ pak

pannenkoekmix

Aan de slag

1

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Doe in een zeef en bestrooi royaal met zout. Laat 30 min. staan, spoel af onder koud stromend water en knijp met je handen het vocht eruit.

2

Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de aubergine 4 min. Voeg de bleekselderij en ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, rozijnen, suiker en azijn toe. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de kruiden fijn. Bereid de pannenkoekmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kruiden en peper en zout toe en roer door.

4

Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak 5 kleine pannenkoekjes in 4 min. in 1 pan. Keer halverwege. Bak zo nog 15 stuks. Serveer met het groentemengsel. Het gerecht is warm, lauw én koud lekker.

algemeenDit gerecht kunt u 's ochtends bereiden. Bewaar tot gebruik in afgesloten bakjes in de koelkast.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Kruidenpannenkoekjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig