bewaar
Taco's met kidneybonen en kip
Taco's met kidneybonen en kip
bewaar

Taco's met kidneybonen en kip

30 min. bereiden
15 min. wachten
91waarderingen

Ingrediënten

4 el

olijfolie

3

uien

300 g

kipfilet

1 el

paprikapoeder

1 beker

crème fraîche

1 pak

tacoschelpen

2 blikken

kidneybonen

1 blikje

tomatenpuree

1 x 1/2 krop

ijsbergsla

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 125 °C. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de helft van de ui 3 min. Bestrooi de kipfilet met het paprikapoeder en bak 4 min. mee. Voeg de crème fraîche en peper en zout toe. Houd op laag vuur warm.

2

Verwarm de tacoschelpen 15 min. in de oven. Verhit ondertussen 2 el olie in een andere koekenpan en fruit de rest van de ui 3 min. Voeg de bonen, tomatenpuree en 150 ml water toe en warm 3 min. door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de reepjes ijsbergsla over de tacoschelpen, schep de bonen en vervolgens de kip erop. Lekker met in plakken gesneden avocado en tomaat.

tip

algemeenIJsbergsla is ook lekker op een sandwich met kaas, noten en rozijnen.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.