Rode-paprikasoep met mascarpone en pizzasterren

italiaans
voorgerecht
4 personen
3
72
Advertentie
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg ((pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid)
- 1½ el geraspte belegen kaas
- 2 tl kruidenmix voor pizza (busje 30 g)
- 2 zakken rode-paprikasoep met mascarpone (a 400 ml)
- 2 takjes basilicum (in dunne reepjes)
- 1 el boter (om in te vetten)
Keukenspullen
- stervormig uitsteekvormpje (Ø ca. 7 cm), ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de bakplaat in. Maak met het uitsteekvormpje (of met een mes) 4 sterren in het deeg en leg deze op de bakplaat. Strooi de kaas en pizzakruiden over de sterren. Bak de sterren in ca. 10 min. lichtbruin en gaar. Verwarm de soep al roerend in de pan. Schep de soep in 4 kommen, strooi het basilicum erover en garneer met de sterren. Serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 210 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 17 g
- vet 13 g