bewaar
Kip piri piri
Kip piri piri
bewaar

Kip piri piri

Pittige gekruid met paprikapoeder, rode peper en oregano.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
2 uur wachten
108waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

4 tenen

knoflook

4

rode pepers

2 tl

paprikapoeder

1 el

gedroogde oregano

100 ml

milde olijfolie

50 ml

rodewijnazijn

2 tl

zout

1

hele kip

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • grillpan

Pittige gekruid met paprikapoeder, rode peper en oregano.

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes. Doe het rasp, sap, de paprikapoeder, rode peper, knoflook, oregano, olie, azijn en het zout in de keukenmachine. Pureer in 30 sec. tot een gladde saus.

2

Verwijder het elastiek van de kip. Snijd de rug doormidden. Bestrijk de binnen- en buitenkant met de helft van de saus. Leg de helften met de platte kant naar beneden in de braadslee. Zet 2 uur in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de grillpan en gril de kip rondom 5-10 min. Zet de braadslee met water onder in de oven. Leg de kip op het rooster erboven. Bak ca. 45 min. Bestrijk na 20 min. met de rest van de piri piri-saus.

tip

combinatietipLekker met rijst en sperziebonen.

Kip verdelen

Instructievideo - 01:04 min.