'Piri piri' kruidenmix

We kennen piri piri (of peri peri) uit Portugal, maar het vind z'n oorsprong in Afrika. Je kunt de specerijen mix gebruiken voor de welbekende kip piri piri maar ook als smaakmaker in een saus, dressing of marinade.

25 kcal

1 min. bereiden

4.8/5

(4)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen


maart 2024 - maart 2024

Aan de slag

  1. Doe alles in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een kruidenmix. Bewaar goed afgesloten in een glazen pot op kamertemperatuur.

  • bereidingstipBestrooi 4 kippenbouten met 1 el kruidenmix en rooster 45 min. in de oven op 200 °C.
  • achtergrondinfoPiri piri – ook wel peri peri genoemd – is afgeleid van het Swahili-woord voor ‘peper’. Oorspronkelijk komt het gerecht kip piri piri uit Angola en Mozambique waar de piripiri-peper een belangrijk ingrediënt is in het lokale eten. De Portugezen maakten tijdens de kolonisatie van Afrikaanse gebieden kennis met de peper en hij werd al gauw een onderdeel van hun keuken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

'Piri piri' kruidenmix

We kennen piri piri (of peri peri) uit Portugal, maar het vind z'n oorsprong in Afrika. Je kunt de specerijen mix gebruiken voor de welbekende kip piri piri maar ook als smaakmaker in een saus, dressing of marinade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig