bewaar
Hoisinkip en rijst
Hoisinkip en rijst
bewaar

Hoisinkip en rijst

45 min. bereiden
35 min. wachten
136waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

zonnebloemolie

2 tenen

knoflook

2 el

bruine basterdsuiker

3 el

ketchup

4 el

sojasaus

1

limoen

1 schaal

kippenpoten

2 el

sesamzaad

1 pak

meergranenrijst

2 zakken

spinazie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm, ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak een marinade van 2 el olie, de knoflook, suiker, ketchup, 3 el sojasaus, peper en zout. Halveer de limoen. Pers 1 helft uit. Doe het sap bij de marinade. Verwijder het vel van de kippenpoten. Bestrijk met de marinade. Leg in de ingevette ovenschaal en laat 15 min. afgedekt staan. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven.

2

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de spinazie in delen tot deze geslonken is. Schep de rest van de sojasaus en het sesamzaad erdoor. Serveer de kip met de rijst en spinazie. Garneer met de andere limoenhelft in parten.