Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Week het brood 2 min. in de melk. Meng met een lepel het brood met de eieren door het gehakt. Kneed de pijnboompitten, pistachenoten en 1/2 van de bosui erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Vorm er een brood van en leg in een met bakpapier beklede braadslee. Bak in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten voordat je het aansnijdt. Serveer met de chutney en de rest van de bosui.
- algemeenU kunt de meatloaf 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer koud of verwarm in ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 160 °C.
Meatloaf met noten

bijgerecht
4 personen
605 kcal
50 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Week het brood 2 min. in de melk. Meng met een lepel het brood met de eieren door het gehakt. Kneed de pijnboompitten, pistachenoten en 1/2 van de bosui erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Vorm er een brood van en leg in een met bakpapier beklede braadslee. Bak in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten voordat je het aansnijdt. Serveer met de chutney en de rest van de bosui.
algemeen:U kunt de meatloaf 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer koud of verwarm in ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 160 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el pijnboompitten
2 sneetjes suikerbrood
100 ml volle melk
2 eieren
500 g rundergehakt
1 bakje pistachenoten
1 zakje bosui
4 el zoete
Dit heb je nodig
bakpapier, braadslee (20 x 25 cm)