bewaar
Supertrifle met bessen
Supertrifle met bessen
bewaar

Supertrifle met bessen

Je zult vele oh's en ah's horen als je deze spectaculaire trifle serveert.

40 min. bereiden
5 uur wachten
487waarderingen

Ingrediënten

6 personen

4 blaadjes

gelatine

500 ml

fruitdrank bosvruchten

3 el

witte basterdsuiker

250 g

diepvries bosbes

125 g

verse rode bes

2

middelgrote eieren

125 g

witte basterdsuiker

1 mespunt

zout

1 tl

wittewijnazijn

1 tl

maizena

250 ml

verse slagroom

400 g

custard

Dit heb je nodig

  • bakpapier, glazen schaal (inhoud 2.5 liter)

Je zult vele oh's en ah's horen als je deze spectaculaire trifle serveert.

Aan de slag

1

Week de gelatine in koud water. Breng 100 ml fruitdrank tegen de kook aan. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg deze met de suiker toe aan de fruitdrank. Roer totdat de gelatine en suiker zijn opgelost. Voeg de rest van de fruitdrank, de helft van de bosbessen en de helft van de rode bessen toe. Schenk in de schaal. Laat in 4 uur in de koelkast opstijven.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de eiwitten met de rest van de suiker en het zout tot het glanst en pieken vormt. Klop de azijn en maizena erdoor. Schep 10-12 gelijke schuimpjes met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven en verlaag de temperatuur tot 150 °C. Bak in ca. 30 min. gaar. Zet de oven uit en laat nog 30 min. in de oven staan met de ovendeur dicht. Laat buiten de oven helemaal afkoelen.

3

Klop de slagroom stijf. Bedek het opgesteven gelatinemengsel met de schuimpjes, houd er 3 achter voor garnering. Bereid de custard volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen. Schenk voorzichtig de custard over het gelatinemengsel. Verdeel de slagroom erover. Garneer met de achtergehouden schuimpjes en de rest van de bessen.

bereidingstipIn plaats van zelf schuimpjes te bakken kunt je ook kant-en-klare roze en witte schuimkransjes gebruiken.

Meringue of pavlova maken

Instructievideo - 02:54 min.